De tandzeep die ik nu maak is het resultaat van vele proefjes doen, iets dat wel een paar jaar heeft geduurd. Op dit moment bied ik maar één soort aan, die met zeezout. Misschien dat er nog eens een andere bij komt, maar daarmee ben ik nog aan het stoeien.
[pix_divider decoration=”floral_divid_2″ opacity=”opacity_1_0″]
Vandaag ontdekte ik opeens dat een van mijn klanten een blog heeft geschreven over waarom zij de gewone tandpasta’s achter zich laat. Ik vond het heel leuk om te lezen! Hier vind je het blog van Michelle Breuer: Healthy Mommy!
Hoe gebruik je nu de tandzeep in poedervorm? Heel simpel! Maak je tandenborstel een beetje nat onder de kraan. Neem een klein beetje, ik zei “een klein beetje!” poeder op je tandenborstel. Poetsen maar! Waarschijnlijk wil je daarna goed naspoelen..
Met dat ene zakje kun je echt heel lang doen, zeker 80 poetsbeurten. Dat is is 40 dagen als je twee keer per dag poetst. Wie van jullie poetst er drie keer per dag? Eerlijk zeggen!
Mocht je veel koffie of zwarte thee drinken, dan kun je wat vlekken op je tanden krijgen. Het kan zijn, dat je die met de tandzeep er niet altijd helemaal af krijgt. Poets in dat geval een keertje met een beetje bakpoeder. En geloof me, dat smaakt viezer dan de tandzeep. Bakpoeder is licht schurend dus gebruik het niet elke dag. Ons hollandse bakpoeder is gemaakt uit natriumbicarbonaat en nog wat anders… Wil je zuivere, dan moet je op zoek naar ‘baking soda’, het is vaak te vinden in de toko in een oranje pak. Dit spul kun je voor tal van (huishoudelijke) karweitjes gebruiken. Maar goed, terug naar de tandzeep.
Smaakt het naar zeep?
Om eerlijk te zijn…. een klein beetje. De specerijen die erin zitten in de vorm van essentiële olie zijn behalve voor hun werking, juist ook toegevoegd om zo weinig mogelijk van de zeepsmaak te merken. De stevia en het zout doen de rest. Wees niet bang. Het is misschien even wennen, maar dan heb je ook wat.
Zakje of doosje?
Tandzeep bied ik nu nog aan in zakjes. Die kunnen bij het plastic-afval. Een doosje of blikje zou volgens sommigen handiger zijn, want dan hoef je zelf geen doosje op te scharrelen. Dat is waar! Maar dan zit je na een tijdje wel met een stapeltje van die dingen. Vooralsnog blijven ze nog maar even in zakjes verschijnen dan.
Wat denk jij? Zakje of doosje/blikje? Laat jouw mening achter bij de commentaren!
Liefs,
Mevrouw SoapZ
Een blikje is leuk en dan misschien hergebruiken of iets van statiegeld of een korting als hij weer gevuld wordt! 😉
Blik wint het altijd van een plastic zak.