Kan het niet laten. Ze staan nu al drie weken op de kast: geitenmelkzepen! Moet er elke dag even naar kijken, aan voelen, aan ruiken. Echt een geduld-project! Gewone zeep is na een paar weken wel klaar, olijfzeep duurt iets langer maar geitenmelkzeep, pfff! Dat komt door de bereidingswijze. De geitenmelk in de zeep mag absoluut niet te warm worden. Vandaar dat je de geitenmelk (en dat geldt voor alle melk) koud moet verwerken. IJskoud! IJsklontjes van maken dus. En de zeep de eerste dag in de koelkast stoppen. Gevolg is dat het heel lang duurt voordat de zeep rijp is. Want het loog heeft heel veel tijd nodig om van olie en vet zeep te maken.
Nog een aantal weken geduld oefenen dus!
Inmiddels gesneden, zijn ze alweer 10 weken oud. En nog steeds niet rijp genoeg om naar een nieuw baasje te gaan! Geduld, geduld!
Ik geloof dat ze nu bijna zover zijn!